Transferència

Imatge il·lustrativa de Varietat de melons

L’evolució del meló

Escrit per: eulaliamassana   Data: 23.01.2023   A: Article, Blogs, Transferència, Treball

Un estudi internacional explica com el procés de domesticació del meló va canviar les característiques d’aquest fruit. Els melons d’ara son resultat de tres domesticacions independents: una a l’Àfrica i dues a l’Índia. La recerca aporta eines per a la millora genètica del meló, una fruita molt consumida que, com tantes altres, caldrà adaptar al canvi climàtic.

Llegir més  

Jordi Vila-Planas  “La comunicació és clau en el món de la innovació”

Escrit per: martaforn   Data: 18.04.2022   A: Entrevista, Transferència, Treball

Avui tenim la sort de seure’ns a xerrar amb el Dr. Jordi Vila-Planas que, a part de ser un apassionat de la muntanya, és responsable d’innovació de la vertical de biomètrica a l’empresa tecnològica Idneo. Aquest doctor en física que ha voltat per tot el món ens explicarà l’entrellat de la innovació en una empresa […]

Llegir més  

Entrevista a Laurence Sigler

Escrit per: rosermarquez   Data: 18.04.2022   A: Entrevista, Transferència, Treball

Entrevista de transferència a Laurence Sigler, estudiant de doctorat a CIMNE i UPC que desenvolupa el Marketplace del projecte PIKSEL.

Llegir més  

Ivan Messegué: “És molt important fer les coses bé, i tenir bons resultats, però també saber-los explicar”.

Escrit per: jordigalofre   Data: 17.04.2022   A: Entrevista, Transferència, Treball

Parlem amb l’Ivan Messegué, cap de l’equip d’I+D de l’empresa Saint-Gobain Weber, sobre la seva experiència en el món de la investigació i la transferència en una empresa líder en el sector dels morters, paviments i aïllants.

Llegir més  

Albert Soret: “El nostre objectiu de transferència és donar eines perquè la gent sigui autònoma”

Escrit per: martaterrado   Data: 10.04.2022   A: Transferència, Treball

L’Albert Soret és un integrant de l’equip de gestió del sistema de qualitat de l’aire CALIOPE del Barcelona Supercomputing Center i ens explica els casos d’èxit de transferència de coneixement i tecnologia

Llegir més  

Transferència de coneixement amb Susaina Figuera: “Vetllar perquè el talent de les dones també ocupi posicions de lideratge”

Escrit per: patriciacanut   Data: 08.04.2022   A: Transferència, Treball

Entrevista amb Susaina Figuera, cap de Projectes d’Innovació de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, ens explica com es materialitza la transferència amb dos projectes: #100tífiques i Doctorats Industrials.

Llegir més  

Entrevista Xavi García Capdevila

Xavi García Capdevila.

Escrit per: Rafa López Martín   Data: 07.04.2022   A: Blogs, Entrevista, Transferència, Treball

Doctor en tecnología de materiales, química e ingeniería de materiales.
“No soy un científico al uso, de los que la gente cree que tiene que ser un químico. Sí que lo soy de formación, pero soy un ingeniero encerrado en el cuerpo de un químico. Me gusta desarrollar, no vivo de las reacciones químicas, mi especialidad son los materiales y su aplicación a procesos industriales.”

Llegir més  

Mª Jesús Delgado: “Aprendre contínuament és una de les coses que més m’agraden de la meva feina”

Escrit per: Ester Dachs   Data: 19.04.2021   A: Transferència

La Sra. Delgado és periodista del gabinet institucional de la UAB i una de les responsables del butlletí mensual de divulgació científica UABDivulga. Amb ella parlem de la missió d’aquest butlletí i com es fa comunicació científica des del gabinet institucional d’una de les principals universitats del país.

Llegir més  

Òscar Martinez-Tirado: “El gran problema és el temps”

Escrit per: Nieves Lorenzo   Data: 05.04.2021   A: Transferència

Avui fa 111 dies de la creació d’Aptadel Therapeutics, la nova spin-off de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), també vinculada a l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Aptadel neix per portar les investigacions del grup del Dr. Òscar Martínez-Tirado a un assaig clínic, amb l’objectiu de testar un possible tractament contra el sarcoma d’Ewing. Aquest és […]

Llegir més  

Mercè Segarra: «Queda aún un largo camino por recorrer para que la transferencia sea considerada uno de los pilares de la actividad universitaria»

Escrit per: José Antonio Padilla Sánchez   Data: 05.04.2021   A: Transferència

Las universidades son instituciones en la que sus docentes forman a los futuros profesionales que una sociedad requiere. A su vez, esos mismos docentes realizan otra actividad adicional, paralela y con la misma intensidad, la investigación en sus respectivos ámbitos de investigación. Aunque la parte docente parezca ser la más importante, en las universidades se […]

Llegir més