Transferència

Mª Jesús Delgado: “Aprendre contínuament és una de les coses que més m’agraden de la meva feina”

Escrit per: Ester Dachs   Data: 19.04.2021   A: Transferència

La Sra. Delgado és periodista del gabinet institucional de la UAB i una de les responsables del butlletí mensual de divulgació científica UABDivulga. Amb ella parlem de la missió d’aquest butlletí i com es fa comunicació científica des del gabinet institucional d’una de les principals universitats del país.

Llegir més  

Òscar Martinez-Tirado: “El gran problema és el temps”

Escrit per: Nieves Lorenzo   Data: 05.04.2021   A: Transferència

Avui fa 111 dies de la creació d’Aptadel Therapeutics, la nova spin-off de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), també vinculada a l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Aptadel neix per portar les investigacions del grup del Dr. Òscar Martínez-Tirado a un assaig clínic, amb l’objectiu de testar un possible tractament contra el sarcoma d’Ewing. Aquest és […]

Llegir més  

Mercè Segarra: «Queda aún un largo camino por recorrer para que la transferencia sea considerada uno de los pilares de la actividad universitaria»

Escrit per: José Antonio Padilla Sánchez   Data: 05.04.2021   A: Transferència

Las universidades son instituciones en la que sus docentes forman a los futuros profesionales que una sociedad requiere. A su vez, esos mismos docentes realizan otra actividad adicional, paralela y con la misma intensidad, la investigación en sus respectivos ámbitos de investigación. Aunque la parte docente parezca ser la más importante, en las universidades se […]

Llegir més  

Entrevista a la Dra. Nuria Campillo cofundadora de AItenea Biotech

Nuria Campillo: “La transferencia de conocimiento a la sociedad debería ser, igual que la divulgación, uno de los objetivos de los científicos del mundo académico”

Escrit per: Ana Maria Ruiz   Data: 05.04.2021   A: Transferència

Nuria Campillo es investigadora titular del CIB-CSIC, presidenta de la asociación de divulgación científica Ciencia con Tres enCantos y cofundadora de la spin-off AItenea Biotech, plataforma online de inteligencia artificial para el desarrollo de nuevos compuestos. Entrevista sobre su experiencia en proceso de transferencia de tecnología y comunicación de su proyecto.

Llegir més  

CAMILLA DE NARDIS: “YOU HAVE TO GIVE YOURSELF THE OPPORTUNITY TO BE HAPPY”

Escrit per: Francesca Trampetti   Data: 05.04.2021   A: Transferència

Born in ‘89, Italian, she moved to Utrecht, the Netherlands, 9 years ago to start a PhD in Biochemistry that was part of a Marie Curie fellowship. Today Camilla De Nardis works as a Communication & Sustainability Manager at Merus N.V, a Dutch company with which she began collaborating during her time as a PhD […]

Llegir més  

Vincenzo Di Donato: “La misión de ZeClinics es lograr que la investigación mediante el pez cebra sea aprobada por las agencias reguladoras y la industria farmacéutica”

Escrit per: Giulia Fornabaio   Data: 03.04.2021   A: Transferència

Vincenzo Di Donato es un investigador italiano de 34 años, experto en genética y biología molecular. Después de un master en biología molecular en la Universidad de Nápoles, obtuvo su doctorado en neurociencias por el Instituto Curie en París. En 2017 Vincenzo se incorporó al equipo de ZeClinics en Barcelona como postdoc para sucesivamente cubrir la posición de jefe del área de genética a partir de 2019. Desde noviembre 2020, ocupa la posición de director científico de la empresa.

Llegir més  

Xavier Banqué: “Los inversores tienen que confiar en el equipo y verle un potencial muy elevado de retorno económico al proyecto”

Escrit per: Laura Valibort   Data: 02.04.2021   A: Transferència

Rokubun es una PIME que surgió al amparo de una incubadora de la ESA en Castelldefels. Tras solo 5 años de andadura, ha ganado varios premios y participa en proyectos europeos de I+D punteros del sector aeroespacial. Hablamos con Xavier Banqué, CEO y co-fundador de Rokubun, de los orígenes de la empresa y de cómo […]

Llegir més  

Alba Rosado ProtoPixel

Alba Rosado, «El més determinant per a l’èxit és l’equip»

Escrit per: Marta Martin   Data: 01.04.2021   A: Transferència

Conversa amb l’Alba Rosado, cofundadora de la start-up d’instal·lacions lumíniques intel·ligents ProtoPixel, i Project Portfolio Manager a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Llegir més  

Jaume Puig: “La necessitat va aparèixer quan al meu fill li van diagnosticar baixa visió.”

Escrit per: Sandra Frances   Data: 01.04.2021   A: Transferència

En aquesta publicació entrevistem a en Jaume Puig, fundador i CEO de Biel Glasses. Aquesta startup té com a objectiu posar al mercat unes ulleres intel·ligents per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb baixa visió.

Llegir més  

Patricia Aymà: ‘La tecnologia per fer bioplàstic amb bacteris era coneguda, havíem de trobar un model de negoci únic’

Escrit per: Carla Conejo   Data: 31.03.2021   A: Transferència

Patricia Aymà és la fundadora i CTO del projecte empresarial d’economia circular VEnvirotech, dedicada a la transformació de residus orgànics en bioplàstics.

Llegir més