sortides laborals científiques

Sortides Professionals Científiques

Està clar que la major part de les mortals hem de treballar per arribar a final de mes. I com que normalment són 8 hores 5 dies a la setmana, volem que ens motivi la nostra feina. Que primmirats que som! L’objectiu d’aquest blog és centrar-nos en les sortides professionals científiques per intentar visibilitzar que no tot és el doctorat i la carrera investigadora clàssica.

treball
Autoria: Aftabrocking

De què puc treballar si he estudiat una carrera de ciències?

En el meu grup d’amigues ens va aparèixer aquest neguit l’últim any de la carrera de biotecnologia. Moltes de nosaltres no teniem clar si fer el doctorat o no, però el van acabar fent perquè no teníem molt clares les alternatives.  A les classes de la universitat sembla que només existeixi la opció de fer recerca, ja sigui a l’acadèmia o a la indústria. Evidentment aquesta és una opció i, de fet, jo l’he seguit durant molt anys perquè m’agrada, però no és l’únic camí i crec que és molt interessant visibilitzar que hi ha altres sortides professionals científiques.

Què és una carrera de ciències?

Per respondre aquesta pregunta tirarem del mainstream i direm que són les carreres anomenades STEM. Aquest acrònim ve de l’anglès i inclou: Science, Technology, Engineering i Mathematics. Dins de cada mot s’hi engloben diverses carreres universitàries i graus de formació professional, com per exemple:

  • Ciència: Biotecnologia, Medicina, Infermeria, Biologia, Química i Física.
  • Tecnologia: Informàtica, Telecomunicacions i Robòtica.
  • Enginyeria: Enginyeria Naval, d’Obres Públiques i Electrònica.
  • Matemàtiques: Matemàtiques, Estadística i Economia.
STEM
Imatge extreta de https://www.careerslinked.com/7-tips-to-gear-yourself-for-a-successful-stem-career/

Què vull ser de gran?

Aquest projecte no pretén determinar a quina edat ens fem grans, ni molt menys vol definir quan hem de saber què fer amb la nostra vida. A Què vull ser de gran? dialogarem amb gent que ha cursat estudis superiors científics i ha escollit diferents sortides professionals. Parlarem de la carrera investigadora més clàssica i entrevistarem a persones que tenen diferents rols dins un laboratori. Però també coneixerem professionals de la innovació, la educació, la comunicació científica, la gestió de projectes i els assajos clínics, entre d’altres. Esperem que us agradi i si teniu peticions o suggeriments de sortides professionals o, directament, professionals que hem de conèixer, feu-nos-les arribar.

Entre totes fem visible tota la ciència!

sortides laborals científiques
Compartir

1 comentari para “Sortides Professionals Científiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *