Blogs

Los virus: la otra cara

Escrit per: Xavier Oliva   Data: 06.04.2021   A: Article, Blogs

Los virus tienen un papel importante para la salud. Hay indicios de que el viroma humano tiene un papel esencial en el mantenimiento de la salud. La ruptura del equilibrio microbiano puede llevar al desarrollo de enfermedades.

Llegir més  

5 Myths to learn science_Prometheus

5 myths to learn science

Escrit per: Giulia Fornabaio   Data: 06.04.2021   A: Article, Blogs

Can we learn about biology, medicine or geology through myths and legends? Let’s have a look at 5 different legends or myths to learn science!

Llegir més  

como el medicamento que te has tomado llega al río

Tu agüita amarilla o como el ibuprofeno que te has tomado llega al río

Escrit per: Julio Cesar Lopez   Data: 05.04.2021   A: Blogs

En este post hablamos de como los fármacos, después de ser consumidos, llegan a los ríos y pueden causar efectos adversos sobre los organismos

Llegir més  

Los microplásticos, una problemática medioambiental del siglo XXI

Escrit per: José Antonio Padilla Sánchez   Data: 05.04.2021   A: Blogs

Después de la edad de piedra, bronce y hierro viene la edad del plástico, en la que estamos. Uno de los términos que cada vez más es frecuente escuchar en la radio, en la televisión o leer en artículos periodísticos es la palabra microplástico. La palabra microplástico siempre va unida a la presencia de estos […]

Llegir més  

El connectoma: la clau del funcionament del cervell.

El connectoma i l’evolució del cervell

Escrit per: Nieves Lorenzo   Data: 05.04.2021   A: Article, Blogs

El cervell, entre 1130 i 1275 cm3 de sang i teixit. Aparentment similar a la resta de l’organisme, però la sofisticació de les connexions neuronals desbanca el nivell d’organització de qualsevol altre òrgan. L’assemblatge únic del cervell fa possible processar informació, prendre decisions, dur accions a terme, prendre consciència, sentir i pensar. És per això […]

Llegir més  

Conferència Solvay

Buscant la teoria física que les unirà a totes

Escrit per: Ester Dachs   Data: 05.04.2021   A: Article, Blogs

La Gravitació Quàntica és el sant grial de la física actual. Si s’aconseguís comprendre la gravetat des dels supòsits de la quàntica, es tancaria el gran sisme que ha dividit la física durant bona part del s. XX; unint les teories de la relativitat i de la quàntica en una sola. Teòricament s’han dissenyat diversos experiments per buscar aquest punt d’unió. Un d’ells és comprovar si la velocitat de la llum és una constant universal com postula la relativitat o depèn de l’energia dels fotons com descriu la quàntica.

Llegir més  

Resumen de las características de la dieta del planeta. Una dieta sostenible y saludable.

10 consejos para una alimentación sostenible y saludable

Escrit per: Ana Maria Ruiz   Data: 05.04.2021   A: Blogs

¿Sabías que este 2021 Barcelona es la capital mundial de la alimentación sostenible? Si quieres saber en qué consiste la alimentación sostenible y saludable y qué es la dieta del planeta. Sigue leyendo.

Llegir més  

lanzamiento cohete news space catalunya

¿ESTÁ CATALUÑA DESARROLLANDO SU PROPIA NASA?

Escrit per: Laura Valibort   Data: 02.04.2021   A: Blogs

Explicación de la estrategia New Space en Cataluña, también conocida como la NASA catalana, a raíz de enviar al espacio su primer nanosatélite.

Llegir més  

La revolució del ‘big data’ a la NBA

Escrit per: Pau Varela   Data: 01.04.2021   A: Article, Blogs

La revolució del big data a la NBA ha fet del triple el bé més preuat a una lliga que genera cada any més de 8.000 milions de dòlars de benefici. Més d’un terç de tots els llançaments a cistella durant la temporada passada van ser triples, cosa que cap equip per si sol havia aconseguit fins ben entrada la dècada dels 2010. Els avenços en les tecnologies emprades per rastrejar els jugadors i la pilota sobre la pista, i la quantitat ingent de dades que se’n deriva, estan donant forma a la presa de decisions dins i fora de la pista.

Llegir més  

5 fórmules matemàtiques per entendre l’arquitectura de Gaudí

Escrit per: Carla Conejo   Data: 31.03.2021   A: Article, Blogs

L’arquitecte modernista Antoni Gaudí utilitza 5 fórmules matemàtiques per concebre les seves obres de formes geomètriques impossibles.

Llegir més