Article

Los virus: la otra cara

Escrit per: Xavier Oliva   Data: 06.04.2021   A: Article, Blogs

Los virus tienen un papel importante para la salud. Hay indicios de que el viroma humano tiene un papel esencial en el mantenimiento de la salud. La ruptura del equilibrio microbiano puede llevar al desarrollo de enfermedades.

Llegir més  

5 Myths to learn science_Prometheus

5 myths to learn science

Escrit per: Giulia Fornabaio   Data: 06.04.2021   A: Article, Blogs

Can we learn about biology, medicine or geology through myths and legends? Let’s have a look at 5 different legends or myths to learn science!

Llegir més  

El connectoma: la clau del funcionament del cervell.

El connectoma i l’evolució del cervell

Escrit per: Nieves Lorenzo   Data: 05.04.2021   A: Article, Blogs

El cervell, entre 1130 i 1275 cm3 de sang i teixit. Aparentment similar a la resta de l’organisme, però la sofisticació de les connexions neuronals desbanca el nivell d’organització de qualsevol altre òrgan. L’assemblatge únic del cervell fa possible processar informació, prendre decisions, dur accions a terme, prendre consciència, sentir i pensar. És per això […]

Llegir més  

Conferència Solvay

Buscant la teoria física que les unirà a totes

Escrit per: Ester Dachs   Data: 05.04.2021   A: Article, Blogs

La Gravitació Quàntica és el sant grial de la física actual. Si s’aconseguís comprendre la gravetat des dels supòsits de la quàntica, es tancaria el gran sisme que ha dividit la física durant bona part del s. XX; unint les teories de la relativitat i de la quàntica en una sola. Teòricament s’han dissenyat diversos experiments per buscar aquest punt d’unió. Un d’ells és comprovar si la velocitat de la llum és una constant universal com postula la relativitat o depèn de l’energia dels fotons com descriu la quàntica.

Llegir més  

La revolució del ‘big data’ a la NBA

Escrit per: Pau Varela   Data: 01.04.2021   A: Article, Blogs

La revolució del big data a la NBA ha fet del triple el bé més preuat a una lliga que genera cada any més de 8.000 milions de dòlars de benefici. Més d’un terç de tots els llançaments a cistella durant la temporada passada van ser triples, cosa que cap equip per si sol havia aconseguit fins ben entrada la dècada dels 2010. Els avenços en les tecnologies emprades per rastrejar els jugadors i la pilota sobre la pista, i la quantitat ingent de dades que se’n deriva, estan donant forma a la presa de decisions dins i fora de la pista.

Llegir més  

5 fórmules matemàtiques per entendre l’arquitectura de Gaudí

Escrit per: Carla Conejo   Data: 31.03.2021   A: Article, Blogs

L’arquitecte modernista Antoni Gaudí utilitza 5 fórmules matemàtiques per concebre les seves obres de formes geomètriques impossibles.

Llegir més  

5 pinturas para aprender ciencia

Escrit per: Nekane Terrades   Data: 28.03.2021   A: Article

¿Podemos aprender sobre genética o medicina visitando un museo? Aunque pueda sonar un tanto extraño, lo cierto es que los cuadros están llenos de pequeñas historias relacionadas con la ciencia. Si aún no lo ves muy claro, te invito a descubrir la ciencia que se esconde detrás de estas 5 pinturas.

Llegir més  

emociones

DESCUBRIENDO LAS EMOCIONES

Escrit per: Patricia Rodrigo   Data: 08.03.2021   A: Article, Blogs

El estudio de las emociones ha llevado a saber que son fundamentales para nuestra supervivencia y nuestras relaciones interpersonales.

Llegir més  

Las nuevas vacunas de ARN mensajero, ¿invención del año 2020?

Escrit per: Maria Arista   Data: 25.02.2021   A: Article, Blogs

Las nuevas vacunas de ARN mensajero han aparecido de manera inesperada en el 2020, y han supuesto nuestra salvación para intentar frenar la pandemia del SARS-CoV-2, descontrolada a nivel mundial.  Con una rapidez jamás vista, farmacéuticas de todo el mundo han optimizado todos sus recursos y se han puesto de acuerdo para sacar al mercado […]

Llegir més  

La digievolución del dióxido de vanadio ¡todo un caos!

Escrit per: Ana Maria Ruiz   Data: 01.12.2020   A: Article

Hay desorden en la transición de fase del dióxido de vanadio, un material aislante y conductor. Su estudio permitirá entender mejor cómo controlar la materia, especialmente en el campo de la superconductividad. Todo niño y niña de los 90’ tiene esa escena grabada en la mente ¡el momento de la digievolución! El momento en el […]

Llegir més