Jesús Purroy, D’Àvida Biotech

Jesús Purroy, D’Àvida Biotech

«Jesús Purroy, es un home proper, enèrgic, empàtic, disposat a ajudar-te, i escoltar-te en tot moment. L’experiència de xarrar una estona amb ell va ser fascinant, per haver-lo conegut i pel que vaig aprendre. Actualment, és soci fundador de Barcelona Innovation Partners i emprenedor a Àvida Biotech. Col·labora amb Inveniam Group i és mentor d’emprenedors socials a Ship2B. És autor de diversos articles i llibres de divulgació científica, com Homeopatia sense embuts, La era del genomaTot el que cal saber per saber-ho tot,  i col·labora amb diferents mitjans de comunicació».

Jesus Purroy
                                                                                                                                                 Imatge cedida per Jesús Purroy

 

ENTREVISTA:

Podria explicar-nos breument la seva trajectòria, abans de fundar l’empresa?

Vaig treballar durant anys com a investigador en biologia molecular en el camp de la salut humana. Després vaig passar a la gestió de la recerca al Parc Científic de Barcelona, on vaig ser Director Científic. Em vaig implicar en la incubació d’empreses i en la transferència tecnològica.

Quins passos veu seguir per crear-la?

Vam veure una oportunitat en un producte antiviral que podria tenir aplicacions en malalties desateses i emergents. Vam consultar amb experts i vam encarregar algunes proves in vitro per validar que el nostre producte podia inactivar el virus del Dengue (que és el nostre primer objectiu).

Qui va invertir en l’empresa?

Inicialment la meva dona i jo, que som els fundadors. Al cap d’uns mesos vam tancar una ronda llavor amb família i amics, i algun inversor professional que no havia invertit mai abans en projectes de biotecnologia.

Com estava organitzada als seus inicis?

És una empresa virtual, sense personal contractar ni instal·lacions pròpies. Els diners es fan servir per subcontractar serveis de recerca. Jo sóc el Director General i accionista majoritari.

Com ha evolucionat fins ara?

Amb els diners que vam recollir el febrer de 2016 hem generat dades experimentals que validen la nostra hipòtesi: podem fer una vacuna oral no refrigerada per al Dengue. El pas següent és aconseguir més diners per poder fer més feina.

Teníeu alguna patent en el moment de crear l’empresa?

No. Estem treballant amb un producte que, a hores d’ara, és al domini públic. Amb els resultats de la recerca podrem sol·licitar patents.

Quin consell donaria a algú que volgués crear una empresa d’aquest tipus?

Que busqui consell i s’assessori bé. Que faci una bona planificació i valori si realment aquest és el projecte que vol fer. Que faci proves petites i barates que resolguin incerteses aviat, si pot ser abans de crear l’empresa. Que pensi si aquesta empresa és una resposta a una oportunitat o si forma part del seu projecte vital.

Àngels Salvador 

Barcelona 29/01/2018

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*