Especial Funció d’Ona: l’ensenyament de la ciència a la Universitat

Especial Funció d’Ona: l’ensenyament de la ciència a la Universitat

Ja tenim aquí l’Especial Funció d’Ona dedicat a l’ensenyament de la ciència a la Universitat amb dos protagonistes de luxe: Carlos Borrego, i Àngela Garcia.

En Carlos és Doctor en Informàtica i professor al Departament d’Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on imparteix classes de xarxes i criptografia. També ensenya «Ciència aplicada al disseny» a l’Institut Europeu del Disseny (IED).

L’Àngela està fent el doctorat en Didàctica de les Ciències Experimentals, al mateix temps que és Professora Associada a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona, i és fundadora de la cooperativa eduxarxa, que es dedica a fer activitats i materials educatius. Un dels últims projectes en els que ha participats és Recerkids.

El programa l’hem pensat, redactat, gravat i editat en Karel de Pourcq i jo mateixa, l’Anna May.

Si en voleu saber més, no teniu més remei que escoltar el programa! El podeu escoltar tot mirant el Facebook, o mentre esteneu la roba o feu el sopar…

(Escolteu-lo des de l’ivoox aquí)

Esperem que el gaudiu escoltant-lo, tant o més com nosaltres fent-lo!

Moltes gràcies a BocaRàdio (90.1 FM) per deixar-nos l’estudi per poder gravar aquest podcast!

Moltes gràcies també a en Sergi Solà, en Toni Pou i en Salva Ferré, per fer possible aquest remember de Funció d’Ona!

I, evidentment, moltes gràcies a Karel de Pourcq, company del curs #SciCommUVic, per deixar-se engrescar per fer aquest programa, i a en Carlos Borrego i l’Àngela Garcia per venir i deixar-se entrevistar!

logoFdO

Ens podeu seguir al Twitter @funciodona, a Facebook «Funció d’Ona», i al nostre blog (https://funciodona.wordpress.com/), on hi ha tots els programes de la primera temporada penjats.

I si teniu dubtes i voleu que els resolguem al programa #perdonafunciodona!

***El Funció d’Ona era un programa de divulgació de la ciència, d’una hora de durada, que s’emetia cada quinze dies, els dilluns de 20 a 21 h, a BocaRàdio -tot i que es podia escoltar el podcast per Internet a qualsevol  hora.
Estava destinat a un públic general, però curiós. Va néixer al 2013, quan tres persones amb inquietuds científiques tenien ganes de fer ràdio i de passar-s’ho bé explicant ciència i entrevistant els seus protagonistes. El programa va durar una temporada, i va tenir 15 programes.
Tenia diverses seccions: l’entrevista (alguns dels entrevistats van ser Xavier Duran, Cálido Home, Guillem Roma, Il·lustraciència, Laura Morrón…), el #perdonafunciodona (on resolíem algun dubte que ens preguntaven via Twitter), l’entrevista impossible (on entrevistàvem a Einstein, Newton, o Curie), una secció sobre llengua i ciència, la secció del becari (on un becari del laboratori ens explicava el seu dia a dia…), o la secció «la bellesa de la ciència», on intentàvem combinar la ciència amb la música, la poesia o l’art.
Un dels trets característics era el swing, que sempre formava part de la sintonia i de la música del programa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*