#SciComm from CERN

#SciComm from CERN

Del 26 al 30 de juny un grup de professors d’educació secundària, de les àrees de ciència i tecnologia, hem estat gaudint d’un complet programa d’activitats: conferències, tallers pràctics, visites a instal·lacions, etc. On? Al CERN (Organització Europea per a la Investigació Nuclear), prop de la ciutat de Ginebra, a la frontera entre Suïssa i França.

Quaranta-set docents d’Andalusia, Catalunya, Galícia, Madrid … hem tingut l’oportunitat de poder actualitzar els nostres coneixements sobre matèria fosca, cosmologia, acceleradors de partícules o el model estàndard, per exemple, gràcies a un panell de ponents excepcional.

Les sessions més teòriques s’han vist complementades amb tallers pràctics d’identificació de partícules fonamentals a partir de dades reals de diversos experiments del CERN.

A més, un complet programa de visites ens ha permès conèixer de primera mà el Centre de Control, el Centre de Càlcul, el sincrociclotró, la CMS Service Cavern … i apreciar la complexitat tecnològica, logística i conceptual que presenten tots els processos d’una institució d’abast mundial.

És important destacar que gràcies a un acord entre la Fundación Aquae i la Fundación CERN & Society, els professors que no som de la Comunitat de Madrid hem pogut gaudir d’una beca per a pagar les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció durant el desenvolupament del programa.

Podeu conèixer el dia a dia del programa en el blog Espíritu de frontera, en diverses xarxes socials amb les etiquetes #STP_2017CERN o #AquaeCERN, o en la pàgina específica de Fundación Aquae.

#SciComm from CERN
#SciComm from CERN
Presentació del recull de cròniques de la meva participació en el programa espanyol de professors del CERN

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*