Blogs

Los virus: la otra cara

Los virus tienen un papel importante para la salud. Hay indicios de que el viroma humano tiene un papel esencial en el mantenimiento de la salud. La ruptura del equilibrio microbiano puede llevar al desarrollo de enfermedades.

Continue Reading

5 myths to learn science

5 Myths to learn science_Prometheus

Can we learn about biology, medicine or geology through myths and legends? Let’s have a look at 5 different legends or myths to learn science!

Continue Reading

Tu agüita amarilla o como el ibuprofeno que te has tomado llega al río

como el medicamento que te has tomado llega al río

En este post hablamos de como los fármacos, después de ser consumidos, llegan a los ríos y pueden causar efectos adversos sobre los organismos

Continue Reading

Los microplásticos, una problemática medioambiental del siglo XXI

Después de la edad de piedra, bronce y hierro viene la edad del plástico, en la que estamos. Uno de los términos que cada vez más es frecuente escuchar en la radio, en la televisión o leer en artículos periodísticos es la palabra microplástico. La palabra microplástico siempre va unida a la presencia de estos en ríos, mares y océanos, a como influyen en la cadena trófica y sus posibles efectos perjudiciales en la salud de las personas. Se han encontrado microplásticos en sitios tan insospechados como la brisa marina, el aire de las ciudades y uno de los sitios …

Continue Reading

El connectoma i l’evolució del cervell

El connectoma: la clau del funcionament del cervell.

El cervell, entre 1130 i 1275 cm3 de sang i teixit. Aparentment similar a la resta de l’organisme, però la sofisticació de les connexions neuronals desbanca el nivell d’organització de qualsevol altre òrgan. L’assemblatge únic del cervell fa possible processar informació, prendre decisions, dur accions a terme, prendre consciència, sentir i pensar. És per això que la ciència (concretament la neurociència) cerca la clau del seu funcionament: el connectoma. Entendre’l pot suposar reparar-lo però també incidir en l’evolució del cervell. ¿Què és el connectoma? El connectoma és el mapa de les connexions neuronals d’un cervell. L’humà té de mitjana 80 …

Continue Reading

Buscant la teoria física que les unirà a totes

Conferència Solvay

La Gravitació Quàntica és el sant grial de la física actual. Si s’aconseguís comprendre la gravetat des dels supòsits de la quàntica, es tancaria el gran sisme que ha dividit la física durant bona part del s. XX; unint les teories de la relativitat i de la quàntica en una sola. Teòricament s’han dissenyat diversos experiments per buscar aquest punt d’unió. Un d’ells és comprovar si la velocitat de la llum és una constant universal com postula la relativitat o depèn de l’energia dels fotons com descriu la quàntica.

Continue Reading

10 consejos para una alimentación sostenible y saludable

Resumen de las características de la dieta del planeta. Una dieta sostenible y saludable.

¿Sabías que este 2021 Barcelona es la capital mundial de la alimentación sostenible? Si quieres saber en qué consiste la alimentación sostenible y saludable y qué es la dieta del planeta. Sigue leyendo.

Continue Reading

¿ESTÁ CATALUÑA DESARROLLANDO SU PROPIA NASA?

lanzamiento cohete news space catalunya

Explicación de la estrategia New Space en Cataluña, también conocida como la NASA catalana, a raíz de enviar al espacio su primer nanosatélite.

Continue Reading

La revolució del ‘big data’ a la NBA

La revolució del big data a la NBA ha fet del triple el bé més preuat a una lliga que genera cada any més de 8.000 milions de dòlars de benefici. Més d’un terç de tots els llançaments a cistella durant la temporada passada van ser triples, cosa que cap equip per si sol havia aconseguit fins ben entrada la dècada dels 2010. Els avenços en les tecnologies emprades per rastrejar els jugadors i la pilota sobre la pista, i la quantitat ingent de dades que se’n deriva, estan donant forma a la presa de decisions dins i fora de la pista.

Continue Reading

5 fórmules matemàtiques per entendre l’arquitectura de Gaudí

L’arquitecte modernista Antoni Gaudí utilitza 5 fórmules matemàtiques per concebre les seves obres de formes geomètriques impossibles.

Continue Reading