Bárbara Buades: ‘Tenia una llista de moltes idees de coses que no m’agradaven de la societat’

Bárbara Buades: ‘Tenia una llista de moltes idees de coses que no m’agradaven de la societat’

Graduada en Física per la Universitat de Barcelona, va realitzar un màster al Imperial College a Londres. Va tornar per fer un doctorat en física fonamental a l’ICFO on va centrar la seva investigació en l’ interacció de la llum amb els àtoms. I avui fundadora i directora executiva de l’empresa MEETOPTICS.

Bárbara, quan es va creuar a la teva carrera començar el projecte Meetoptics?

Al laboratori, era una fan dels buscadors de hotels, vols, restaurants però no n’hi havia cap del que jo realment dedicava la meva vida, no hi havia cap lloc on buscar els materials de laboratori de fotònica d’una manera automatitzada. Per això, vaig tenir la idea de Meetoptics.

Quan vaig acabar el doctorat, vaig decidir començar l’empresa per ajudar a la comunitat a fer més accessible la fotònica a qualsevol persona que vulgui utilitzar aquesta tecnologia de llum a les seves aplicacions industrials.

En què consisteix Meetoptics?

Meetoptics és un buscador de material de laboratori especialitzat en fotònica i el que fa és agafar tots els productes del mercat i els posa en una mateixa plataforma per a què els usuaris puguin comparar alguna especificació entre qualsevol proveïdor. D’aquesta manera és més fàcil entendre que necessites per les teves aplicacions. Actualment, hi ha 35.000 productes i 2.500 usuaris/mes i estem creixent un 24% mensualment.

El repte més important va ser aprendre la nomenclatura del negoci, per poder parlar amb altres persones.

T’imaginaves crear una empresa després del teu doctorat?

Tenia una llista de moltes idees de coses que no m’agradaven de la societat, que veia ineficients i que podíem canviar. Vaig veure que 3 o 4 propostes eren viables com a idea de negoci. Quan acabes el doctorat és un moment on decideixes si vols fer un canvi de carrera, si no vols continuar en la ciència, i per això vaig decidir provar-ho.

Quins són els reptes més importants que has hagut de superar?

El repte més important va ser aprendre la nomenclatura del negoci, per poder parlar amb altres persones. Fan servir unes paraules específiques per nomenar cada cosa, i aprendre que volien dir aquelles paraules, quin significat té, com comunicar-me, això va ser el més complicat.

Quines són les principals diferències entre la recerca universitària i en empreses?

La recerca en empreses vol donar un valor a la societat i que retorni alguna inversió de manera immediata. És a dir, potser no vols un producte que sigui perfecte, si no que sigui econòmicament viable.  Aquest concepte no existeix tant directament a l’ investigació, ja que l’objectiu de la recerca és més entendre els sistemes i no tant en trobar una aplicació directe amb resultats econòmics.

Si ets capaç d’absorbir els coneixements dels altres, és molt més fàcil créixer.

Què li diries a algú que vol crear una empresa?

El consell principal és tenir present i clar com finançaràs els primers anys, ja que inverteixes molt temps i molts diners. La idea no és tant important, ja que pot anar canviant segons el mercat.

També és important tenir les orelles obertes i preguntar a qualsevol persona que utilitzi una paraula nova què vol dir, quin significat té, en quin context… Si ets capaç d’absorbir els coneixements dels altres, és molt més fàcil créixer.

Quin valor afegit i quines competències són necessàries per gestionar una empresa?

Perseverança, capacitat de gestió de la frustració i estar despert/a. El fet de tenir ganes de provar coses noves i sortir de la zona de confort és el més important per liderar una empresa. Estar obert/a a noves coses i a canviar el sistema.  

Com valores la transferència de coneixement tecnològic?

Des de Meetoptics ajudem a centres de recerca amb idees patentades anar la indústria, hem viscut grans casos d’èxit. Segons la tecnologia que es desenvolupi, l’ investigació pot ser aplicada a curt termini i és molt important per donar un valor a la societat.

Algú ha de pensar quina aplicació té la recerca i com adaptar aquesta tecnologia per transferir-la a l’ indústria.

Com creus que hauria de ser el model de transferència de coneixement entre universitats i empreses?

Hi ha algunes plataformes que com a investigador/a pots posar que realitzes i les empreses poden fer consultes. A l’ICFO hi ha un departament dedicat a fer aquesta transferència tecnològica, és molt important que hi hagi persones dedicades a realitzar aquesta tasca. Algú ha de pensar quina aplicació té la recerca i com adaptar aquesta tecnologia per transferir-la a l’ indústria.

Com t’ha impactat en la teva vida professional el fet de ser dona?

Normalment s’avalua a una dona pel que has aconseguit i no pel que pots aconseguir. Per tant, el valor en aquell moment és inferior que si t’avaluessin pel que podries fer; no s’avalua el teu potencial.

És curiós quan et passa amb una persona que tens davant i t’ho està dient. Per sort, hi ha molts sistemes per combatre-ho i la perseverança és la clau. En el meu cas, sóc una persona que quan em diuen que ‘no’, em faig més forta i m’ajuda a seguir endavant amb el que em proposi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*