El blog «LES SESSIONS DE LA UCI» ja ha agafat ritme!

El blog «LES SESSIONS DE LA UCI» ja ha agafat ritme!

Bona tarda

Fa cinc setmanes vaig inagurar el nou blog LES SESSIONS DE LA UCI, com una pràctica del Curs de Postgrau de Comunicació Científica de la Universitat de Vic

L’objectiu del blog és divulgar la ciència que es realitza al voltant de l’especialitat de Medicina Intensiva, que és aquella branca de la medicina que tracta els pacients en estat crític.

Ho fem mitjançant un resum de les sessions més interessants que realitzem al servei i les reflexions que se’n deriven de cadascuna, valorant l’impacte que aquestes reflexions poden tenir en millorar la nostra manera de fer les coses.

Sense nom

 

Les entrades del blog, que ja són cinc, queden agrupades a l’apartat «de què van les sessions» en funció del tema principal

Ja podeu llegir les cinc primeres sessions:

  1. Com administrar la teràpia inhalatoria en pacients amb ventilació mecànica?
  2. Com abordem la valoració pronòstica en pacients amb encefalopatia postanòxica?
  3. Cal descartar infecció simultània per Aspergillus en casos d’infecció greu per virus influenza (grip) ?
  4. Adequació de l’esforç terapèutic. Avaluació del protocol institucional al cap d’un any
  5. Novetats en la llei de protecció de dades 2018

En totes les entrades hi trobareu enllaços a les principals referències bibliogràfiques utilitzades, així com les fonts de les diferents imatges que s’hi han insertat.

Un cop posat en marxa el blog, l’objectiu és mantenir-lo actiu amb una entrada cada una o dues setmanes i aconseguir que es generi debat sobre algunes de les conclusions que s’hi expressen. Al mateix temps fem comunitat i mantenim informat a tot l’equip de les discussions i propostes de canvi que es realitzen i donem visibilitat al Servei de medicina intensiva dins l’hospital i entre els altres hospitals de Catalunya.

De moment, està sent una experiència molt gratificant, esperem la vostra visita!

WWW.LESSESSIONSDELAUCI.WORDPRESS.COM 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*