Mosaic Biomedicals. Cas d’èxit i d’esperança en la lluita contra el càncer.

Mosaic Biomedicals. Cas d’èxit i d’esperança en la lluita contra el càncer.

Mosaic Biomedical és una spin-off biotecnològica de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO), creada amb l’objectiu d’afavorir una ràpida transferència del coneixement científic cap al benefici del pacient i la generació de motors econòmics que retornen el valor de la recerca a la societat.  Vol oferir opcions de tractament més segures i més eficaces per als pacients amb càncer al especialitzar-se en el desenvolupament de teràpies personalitzades, focalitzades en eliminar les cèl·lules mare del càncer i, alhora, en reactivar el sistema immunitari per atacar el tumor.

Aquesta recerca té com a eix el treball traslacional, en equips multidisciplinars, que ha donat eines necessàries per accelerar i avançar en el disseny de teràpies personalitzades i de precisió contra el càncer. La recerca científica l’ha lidierat Joan Seoane director de Investigació Traslacional del VHIO, professor d’ICREA i la UAB. El grup d’investigació treballa en el punt crític del projecte, obtenir un profund coneixement de la biologia del tumor per poder dissenyar teràpies. Per altra banda, la co-fundadora de Mosaic Biomedicals Judit Anido combina les habilitats de la recerca amb el desenvolupament empresarial. En el projecte ha sigut el pont entre els dos mons, fent més assequible l’objectiu que el fàrmac arribi aviat als pacients.

 

Desenvolupament del fàrmac MSC-1

El grup de Joan Seoane investigant teixits de glioblastoma, el tumor cerebral més comú i maligne, va observar acumulacions de la proteïna LIF. Al ser una anomalia respecte el teixit funcional van voler dissenyar una estratègia per evitar aquestes acumulacions, cosa que va resultar  en el desenvolupament del fàrmac MSC-1.

MSC-1 és un anticòs que bloqueja la diana terapèutica LIF inhabilitant les seves funcions. LIF és un factor oncogènic, que promou la progressió tumoral, en aquest cas de dues maneres: induint i mantenint la proliferació de les cèl·lules mare responsables de l’inici del tumor i fent que el tumor esdevingui invisible pel sistema immunitari.

LIF també es sobreexpressa en alguns tumors sòlids com el de pulmó, pàncrees i ovaris. Per tant, el fàrmac podria ser beneficiós per molts pacients.

Els resultats preclínics assenyalen que el fàrmac destrueix les cèl·lules mare del càncer i reactiva el sistema immunitari. El fàrmac ha generat unes altes expectatives ja que a part de la seva efectivitat demostra molta baixa toxicitat.

 

De la recerca al mercat

Després que la recerca donés uns resultats consolidats i molt favorables per desenvolupar un nou tractament, van optar per la creació d’una spin-off, i així, assegurar-se una ràpida transferència del coneixement, fent més assequible l’objectiu, es a dir,  que el fàrmac arribi el més aviat possibles als pacients.

Els primers passos de finançament van ser amb fons públics, Business Angels i amics que van creure en el projecte des del principi. Posteriorment van invertir-hi Versant Ventures i Caixa Capital Risc, consolidant el creixement de l’spin-off i portant-los a les portes de l’assaig clínic. Recentment han anunciat la seva fusió amb Northern Biologics que permetrà afavorir l’òptim desenvolupament del tractament antitumoral i de l’assaig clínic. De fet, es preveu començar l’assaig clínic aquest 2017 participant-hi 150 pacients, entre l’hospital Vall d’Hebron i el Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York.

Mosaic Biomedicals es posiciona com a referents i pioners dins dels tractaments personalitzats i sorgeix com a alternativa de procés per portar el fàrmac al pacient.

És un cas d’èxit i esperança en la lluita contra el càncer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*