Comunicació científica i educació amb Salvador Ferré
Bon any a tots companys! Una mica tard, però tot arriba i avui faré una entrada sobre la sessió del passat 16 de desembre.
En aquella sessió del curs, en Salva Ferré @sferrebenedicto ens explicà la seva trajectòria professional per posar-nos en context. Ens trobem davant una persona apassionada per la ciència i per l’educació, així que de ben segur que ho aprofitem!
De la seva trajectòria destaca l’amplia experiència en el món editorial de l’educació i la divulgació científica així com la participació en projectes exitosos i pioners en l’educació digital, Digitaltext.
Tota aquesta experiència, amb algun entrebanc de per mig, li ha donat al Salva (amb el seu permís per tractar-lo amb confiança) una visió amplia de com adaptar els continguts segons el públic que tens davant.
Des del 2014 es dedica, juntament amb en Toni Pou @toni_pou, al projecte Eduscopi @eduscopi, una empresa dedicada a la creació de recursos educatius, activitats amb escoles i divulgació en general.
A partir d’aquest moment, la classe fa un gir i comença a entrar en matèria, ens posem a treballar:
- entendre què és un currículum educatiu i perquè cal ajustar-hi les nostres activitats
- aprendre a identificar el nostre públic
- conèixer quines són les bones pràctiques a l’hora d’organitzar una activitat educativa
Un cop vista la importància de l’educació científica, ens aturem al currículum i entre tots reflexionem sobre què ha de saber qualsevol persona en acabar l’ensenyament obligatori. El resultat de les conclusions en el encerado!
Com que la classe ha estat molt aplicada, he pensat que una bona manera de resumir-la seria creant una fitxa on apareguessin tots els punts a tenir en compte quan preparem un recurs educatiu. Espero que d’aquesta manera quedi tot més resumit i es converteixi en una eina útil per a tots. Aquí us deixo l’excel resum amb dues pestanyes, a la primera trobareu com decidir-nos per fer un tipus o un altre d’activitat depenent de la finalitat que perseguim i, a la segona, trobareu una llista d’ítems a tenir en compte quan dissenyem la nostra activitat.
Espero que us serveixi a tots.
Gràcies Salva per aquesta classe tan enriquidora!
Recurs: fitxa-com-fer-un-recurs-educatiu