Comunicació científica i educació amb Salvador Ferré

Comunicació científica i educació amb Salvador Ferré

Bon any a tots companys! Una mica tard, però tot arriba i avui faré una entrada sobre la sessió del passat 16 de desembre.

En aquella sessió del curs, en Salva Ferré @sferrebenedicto ens explicà la seva trajectòria professional per posar-nos en context. Ens trobem davant una persona apassionada per la ciència i per l’educació, així que de ben segur que ho aprofitem!

De la seva trajectòria destaca l’amplia experiència en el món editorial de l’educació i la divulgació científica així com la participació en projectes exitosos i pioners en l’educació digital, Digitaltext.
Tota aquesta experiència, amb algun entrebanc de per mig, li ha donat al Salva (amb el seu permís per tractar-lo amb confiança) una visió amplia de com adaptar els continguts segons el públic que tens davant.
Des del 2014 es dedica, juntament amb en Toni Pou @toni_pou, al projecte Eduscopi @eduscopi, una empresa dedicada a la creació de recursos educatius, activitats amb escoles i divulgació en general.
A partir d’aquest moment, la classe fa un gir i comença a entrar en matèria, ens posem a treballar:

  • entendre què és un currículum educatiu i perquè cal ajustar-hi les nostres activitats
  • aprendre a identificar el nostre públic
  • conèixer quines són les bones pràctiques a l’hora d’organitzar una activitat educativa

Un cop vista la importància de l’educació científica, ens aturem al currículum i entre tots reflexionem sobre què ha de saber qualsevol persona en acabar l’ensenyament obligatori. El resultat de les conclusions en el encerado!

Conclusions;  què ha de saber qualsevol persona en acabar l'ensenyament obligatori

Conclusions; què ha de saber qualsevol persona en acabar l’ensenyament obligatori

Com que la classe ha estat molt aplicada, he pensat que una bona manera de resumir-la seria creant una fitxa on apareguessin tots els punts a tenir en compte quan preparem un recurs educatiu. Espero que d’aquesta manera quedi tot més resumit i es converteixi en una eina útil per a tots. Aquí us deixo l’excel resum amb dues pestanyes, a la primera trobareu com decidir-nos per fer un tipus o un altre d’activitat depenent de la finalitat que perseguim i, a la segona, trobareu una llista d’ítems a tenir en compte quan dissenyem la nostra activitat.
Espero que us serveixi a tots.

Gràcies Salva per aquesta classe tan enriquidora!

Recurs: fitxa-com-fer-un-recurs-educatiu

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*