NOU ARTICLE DE NURCAMEIN A MAPPING IGNORANCE

NOU ARTICLE DE NURCAMEIN A MAPPING IGNORANCE

El nou article de divulgació que hem preparat per NuRCaMeIn tracta sobre el paper dels receptors nuclears en la diferenciació de les poblacions de macròfags (cèl·lules que “engoleixen”, o fagociten materials de rebuig, cossos estranys i microorganismes). Mitjançant ratolins deficients en una de les formes del receptor LXR, els investigadors estudien quina incidència té aquesta deficiència en les poblacions de macròfags de la melsa. Aquest estudi, realitzat pel grup d’investigació del Dr. Castrillo, ha estat publicat a Nature Immunology amb el títol The nuclear receptor LXRα controls the functional specialization of splenic macrophages.

NuRCaMeIn és la xarxa espanyola de grups de recerca que estudia els receptors nuclears (NuR) i el seu paper en processos relacionats amb el càncer (Ca), el metabolisme (Me) i la inflamació (In). Com a part dels nostres projectes en Divulgació Institucional, des d’Eduscopi ens hem encarregat del disseny de la pàgina web de la xarxa, així com d’altres materials, tant escrits com audiovisuals.

Mapping Ignorance és un blog iniciativa de la Càtedra de Cultura Científica de la Universitat del País Basc, que té com a objectiu d’apropar la recerca més puntera que es fa al país a un públic més general.

 

*La imatge de portada es troba publicada il·lustrant l’article The nuclear receptor LXRα controls the functional specialization of splenic macrophages a Mapping Ignorance i prové de Wikimedia Commons / Mikael Häggström.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*