Salvem lo Delta: l’amenaça del cargol poma

Salvem lo Delta: l’amenaça del cargol poma

#SALVEMLODELTA: L’amenaça del cargol poma és el primer vídeo del canal de youtube de @Debotaibata.

La conservació del Parc Natural del Delta de l’Ebre és un gran repte. Són molts els fronts que cal combatre per a protegir aquest espai tan fràgil: el pla hidrològic, el cranc americà, el canvi climàtic i la preocupant expansió del cargol poma.

Fins ara s’han intentat diferents estratègies l’assecament parcial dels camps d’arròs durant l’hivern, l’inundació dels camps amb aigua salada, l’ús del producte fitosanitari “saponina” i els controls de barreres físiques, però malauradament  no han pogut frenar aquesta espècie invasora. Enguany alguns arrossaires posen en pràctica la sembra en sec, que es un nou mètode  que comporta inundar el camp quan la plàntula de l’arròs ja hagi crescut i sigui per tant, quan els cargols apareguin aquesta sigui menys vulnerable. Aquesta pràctica a més, si funciona podria convertir al cargol poma en un aliat contra les males herbes, ja que no perjudicaria l’arròs però si les altres plantes. Haurem d’esperar encara per veure l’efectivitat d’aquest mètode.

Si el primer vídeo fa que en vulguis saber més, no et perdis l’entrada amb informació complementària en el blog de Debotaibata.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*