Tret de Sortida al Repte Barcelona Dades Obertes

Tret de Sortida al Repte Barcelona Dades Obertes

Dijous passat vam presentar el Repte Barcelona Dades Obertes als professors dels centres educatius participants. Durant la primera jornada presencial del Repte, els professors dels diferents centres també van rebre els primers tallers de formació inclosos al concurs.

El Repte Barcelona Dades Obertes és un projecte educatiu que neix amb l’objectiu de fomentar l’ús de les dades obertes als centres educatius de Barcelona. Els alumnes participants analitzaran el seu entorn amb la informació disponible al portal Open Data BCN i hauran de proposar accions de millora que defensaran en un acte final i seran avaluades per experts de l’Ajuntament i altres institucions. Podeu consultar més informació a la web del Repte.

Es tracta d’un projecte pilot en què participem conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), el Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (Cesire), el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Cultura de Barcelona.

Des d’Eduscopi farem tasques de coordinació i acompanyament als centres participants, així com la planificació de les sessions de formació dels docents i l’organització de l’esdeveniment final, on es donarà a conèixer el projecte guanyador.

Les dades obertes i les seves possibilitats

Mercè Fígols (fotografia de portada), cap del projecte Open Data BCN de l’IMI, va iniciar als docents en les dades obertes de Barcelona, tot explicant quin tipus d’informació trobaran al portal, en quins formats, temàtiques o llicències i com hi poden contribuir com a ciutadans.

Taller inicial d’estadística: com dissenyar una enquesta

Repte_Sandra

Seguidament, Sandra Escapa (sociòloga) va ensenyar els mestres a preparar les enquestes que necessitaran els alumnes per fer el treball de camp amb el qual detectaran necessitats  de l’entorn o situacions per estudiar.

Taller de generació d’idees

Repte_Salva

Finalment, Salva Ferré d’Eduscopi, va organitzar els professors en grups i els va reptar a trobar conjunts de dades interessants al catàleg del portal d’Open Data BCN i a explorar les possibilitats que ofereix l’encreuament de diferents sets de dades. Hi va haver moltes propostes interessants que segur que serviran com a bon punt de partida per a començar el treball amb els alumnes. Ara és el vostre torn professors!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*